Problem med tutorials i Gamemaker:Studio

Vi skal arbejde med Gamemaker fra YoYo Games, den gratis udgave, lige nu hedder versionen v1.2.1150. Programmet kører på Windows.

Programmet har nogle fine tutorials, men også nogle fejl, blandt andet at det ikke altid kan vise indholdet af disse tutorials. Her er en måde at komme udenom dette problem på:

For at starte en tutorial

skal man åbne "tutorials" fanebladet på "new project" vinduet (som er det der åbner når du starter Gamemaker fra Start-menuen). Åben den relevante kategori ("beginner", "advanced" etc.) og dobbeltklik på den tutorial du skal bruge. Gamemaker beder nu om lov til at downloade og installere den pågældende tutorial. Når den har gjort det, kan du dobbeltklikke på tutorialen igen og gå igang.

Problemet er så at når du gemmer dit projekt, og åbner det igen senere, så er tutorial-vinduet skjult, og Gamemaker kan ikke finde ud af at vise det frem igen (det burde komme frem når du klikker "open tutorial panel" i "help"-menuen men det sker ikke altid).

Løsning: Vælg "Open Gamemaker in Explorer" fra "Help"-menuen, og find det sted hvor din Tutorial er blevet installeret (mappen "Tutorials". Måske skal man lede lidt; på min computer ligger Gamemaker-filerne i AppData > Roaming > GameMaker-Studio, og jeg skulle navigere hen til AppData > Local > GameMaker-Studio > Tutorials)

Tutorialen er gemt som .html-filer, som du kan åbne i din browser. Den ligger med en side i hver fil, der er ingen frem- og tilbage-knapper. For lettere at kunne bladre imellem siderne kan du downloade filen nedenfor (højreklik og tryk "gem link"), og kopiere den ind i mappen, og så åbne dén i browseren.